3d printen & scenery

eric bouwen, materiaal, ontwerp 2 Comments

Bij het opbouwen van je spoorbaan ontkom je er eigenlijk niet aan om ook scenery toe te voegen. Dus boompjes, huisjes, bruggen etc. Boompjes, bankjes en huizen zijn niet nodig, maar maken het wel mooier. Maar een brug heb je soms gewoon nodig. En die kun je overal aanschaffen. Als je op een beurs komt, dan kom je genoeg tegen. En heel eerlijk, best prijzig.

Dus waarom niet zelf printen? Gewoon met een 3D printer? Dit is werkelijk de reden dat ik een 3d printer heb aangeschaft. Want hiermee kun je bijna alles maken wat je nodig hebt voor je spoorbaan. Dus ben ik ook aan de slag gegaan!

Je kunt op diversen websites ontwerpen terugvinden. Sommige betaald en andere open-source. En kun je het niet vinden, dan ontwerp je ze zelf. En tegenwoordig gewoon in een browser.

Zie ook mijn reeds gemaakte ontwerpen en printjes. En ik zal er een pagina over bijhouden.

Comments 2

 1. Marcel

  Je bent goed creatief bezig!
  Volgens mij had onze vader vroeger ook een spoorbaan. Er staat mij ietsbij dat we deze op de Laakkade hadden op zolder, maar helemaal zeker weten doe ik het niet. Ik zal het eens voorzichtig aan mijn moeder vragen.
  Prettige Paasdagen!

  Gr. Marcel.

  1. Post
   Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *